вторник, 6 септември 2011 г.

Стенни часовници

Стенните часовници са едно хубаво ретро допълнение за вашият дом. Те може би както се казва придават онази топлота и уют в една къща. Може да избирате между различни модели подходящи за вашето жилище. Часовниците датират от столетия. Най-раните споменавания на часовниците са през 13 век в Европа. Думата horologia (от гръцки ὡρα, час и λέγειν, е да се каже) е бил използван за да опише всички тези устройства, но използването на тази дума (все още се използва в няколко романски езици ) за всички хронометристи прикриващи от нас истинксият характер на механизмите.
 Например, има един запис, който в 1176 Sens Катедралата инсталирали "часовник", но използвания механизъм е неизвестен . Според Jocelin Brakelond , през 1198 по време на пожар в абатството "Св. Edmundsbury (сега Бъри Сейнт Едмъндс ), монасите се завтекли към часовника за да го напълнят с вода, което показава че часовникът е достатъчно голям резервоар да са събере достатъчно вода, че да загасят пожара. Изобретяването на механичния часовник през 13 век инициира промяна в Основния методи от непрекъснати процеси, като движение на сянката по слънчевия часовник или поток на течност във водата часовник , за повтарящи се осцилаторна процеси, като люлка на махало или вибрация на кварцов кристал , които бяха по-точни. Всички съвременни използване часовници имат известно колебание при работа.
 Въпреки че методите, които те използват, се различават, всички колебания часовници, механична и цифрова и атомно, работи по подобен начин и могат да бъдат разделени в аналогични части. Те се състоят от обект, който повтаря едни и същи движения отново и отново осцилатор , с точно постоянен интервал от време между всяко повторение.  Към осцилатора е контролер устройство, което поддържа движението на осцилатор чрез замяна на енергийните загуби на триене , и конвертира своите колебания в серия от импулси.  Импулси след това се прибавя в една верига от някакъв вид контра и да изразят време в удобен единици, обикновено секунди, минути, часове и т.н. След това най-накрая някакъв индикатор показва резултат в човешки четима форма.